Aangifte IB voor 1 mei indienen of uitstel aanvragen

Uw aangifte Inkomstenbelasting 2019 kunt u ook dit jaar weer indienen tussen 1 maart en 1 mei. Bent u verplicht om aangifte doen? Dan heeft u waarschijnlijk al een uitnodiging gekregen van de Belastingdienst.

Nieuws
Datum: 03-03-2020

In dat geval kunt u gebruik maken van het vooraf ingevulde formulier. Op basis van gegevens uit uw aangifte van vorig jaar en informatie van onder ander banken en verzekeraars, heeft de Belastingdienst uw aangifte al voor een groot deel ingevuld.

Goed controleren

U moet wel goed controleren of alle gegevens kloppen. Het is immers mogelijk dat u over het afgelopen jaar andere aftrekposten heeft dan over 2018. Bijvoorbeeld omdat u de hypotheek heeft overgesloten of andere bedragen heeft geschonken aan goede doelen.

Veranderingen

Daarnaast zijn er weer enkele veranderingen doorgevoerd die gevolgen kunnen hebben voor het bedrag dat u terugkrijgt of moet betalen. Op de website van de Belastingdienst vindt u een overzicht van de veranderingen.

Uitstel aanvragen

Uw aangifte moet ook dit jaar voor 1 mei bij de Belastingdienst binnen zijn. Bent u bang dat u het niet redt om op tijd aangifte Inkomstenbelasting te doen? Dan kunt u online via Mijn Belastingdienst uitstel aanvragen tot 1 september.

Heeft u geen toegang tot Mijn Belastingdienst? Dan kunt u bellen met de Belastingdienst op telefoonnummer 0800 - 0543. Houd wel uw burgerservicenummer bij de hand. Meer informatie over uitstel aanvragen vindt u op de website van de Belastingdienst.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.