Autoverzekeringen steeds duurder

Autoverzekeringen zijn steeds duurder. De gemiddelde premie is in de afgelopen zes jaar zo’n 50% omhoog gegaan en ligt nu op zo’n € 1.000 per jaar. Jongere bestuurders betalen nog meer. Hun autoverzekering kost ongeveer € 1.700 per jaar. 

vrouw, auto, autosleutels, schade particulier, autoverzekering, verkeer
Nieuws
Datum: 29-06-2020

Vroeger wilden verzekeringsmaatschappijen nog wel eens stunten met de premies van autoverzekeringen. Dat deden ze vooral vanuit concurrentie-overwegingen. Maar omdat ze daardoor vaak verlies leden, is toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) steeds strenger geworden. Mede daardoor stijgen de premies nu al jaren.

Elektronica 

Een andere oorzaak van de premiestijging is de technische vooruitgang. Auto’s hebben steeds meer ingewikkelde elektronica aan boord. Als deze bij een ongeluk moet worden gerepareerd of vervangen, is dat een flinke kostenpost.

Letselschade 

Daarnaast zijn er steeds meer letselschade-claims. Als iemand door een ongeluk langere tijd niet kan werken of invalide raakt, kan dat een verzekeraar veel geld kosten. Uiteindelijk wordt dat doorberekend bij het vaststellen van de premie van de autoverzekering. 

Voordeliger 

Toch zijn er nog altijd verschillen tussen autoverzekeringen. Daardoor kunt u bij de ene een stuk voordeliger uit zijn dan bij de andere. Wilt u weten of dat ook voor u geldt? Wij onderzoeken het graag voor u. Neem gerust even contact met ons op. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.