Coronaoplossingen voor uw bedrijfsverzekeringen

U wilt uw bedrijf in deze coronatijd zoveel mogelijk aan de praat houden. Daarom werkt u misschien niet op dezelfde manier als voor de crisis. Dat kan ertoe leiden dat er risico's ontstaan die niet op uw bedrijfsverzekeringen zijn afgedekt. Daar zijn oplossingen voor bedacht.

ondertekenen van document
Nieuws
Datum: 21-04-2020

Het Verbond van Verzekeraars heeft een raamwerk ontwikkeld waarmee verzekeraars, gevolmachtigden en adviseurs ondernemers in nood kunnen helpen. Het raamwerk biedt mogelijkheden om bijvoorbeeld de dekking van de verzekering aan te passen. Zo kan bijvoorbeeld inventaris van uw kantoor dat tijdelijk bij uw medewerkers thuis staat, toch verzekerd blijven. De maatregelen gelden vooralsnog tot 1 juli 2020. Iedere maand evalueert het Verbond de maatregelen en wordt bekeken of wijzigingen noodzakelijk zijn.

Betalingsregelingen

Er zijn onder meer oplossingen bedacht om te voorkomen dat u onverzekerd bent doordat u uw betalingverplichtingen vanwege de coronacrisis niet na kunt komen. Zo kan de premietermijn aangepast worden naar bijvoorbeeld een half jaar, een kwartaal of een maand. Ook kan de betalingstermijn 30 dagen extra verlengd worden. Belangrijk is dat er maatwerk geleverd wordt per individuele klant. Ook benadrukt het Verbond dat het gaat om minimummaatregelen. Iedere verzekeraar mag verdergaande oplossingen bedenken in het belang van de klant. Wij als uw adviseur kunnen daarover met de verzekeraar overleggen. Bent u in de financiële problemen gekomen door de coronacrisis en wilt u weten of u in aanmerking komt voor speciale maatregelen? Neem dan contact op met ons.

Verzekeringen doorlichten

Bent u creatief en verandert u uw bedrijfsactiviteiten? Dan veranderen ook uw risico’s. Dit kan gevolgen hebben voor uw verzekeringen, zoals de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, beroepsaansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandsverzekering. De dekkingen van deze polissen zijn namelijk gebaseerd op uw bedrijfsactiviteiten. Meld ons wat er allemaal in uw bedrijf verandert door de coronacrisis. Wij gaan dan na of uw verzekeringen nog passend zijn en zoeken naar nieuwe oplossingen. Het kan sowieso een goed idee zijn om ons uw bedrijfsverzekeringen door te laten lichten. Zijn alle risico’s goed afgedekt? Heeft u dubbelingen of hiaten in de polissen? Kunt u voordeliger uit zijn, bijvoorbeeld door een pakketpolis te nemen waarin de belangrijkste verzekeringen zijn samengevoegd?

Wij staan voor u klaar

Wij bekijken uw verzekeringen en adviseren u over verbeteringen. Bij nieuwe verzekeringen of een overstap naar een andere verzekeraar, kan het op dit moment wat langer duren voordat alles in kannen en kruiken is. Wij doen dan ons best om – als dat nodig is – een voorlopige dekking of geldigheidsduur van een offerte te laten verlengen. Ook in deze coronatijd staan we voor u klaar.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.