In de startblokken: 20% meer nieuwe ondernemers

Volgens de Kamer van Koophandel (KVK) was het aantal gestarte zzp'ers in juni 20% hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. De coronacrisis heeft deze mensen niet op andere gedachten gebracht. Wilt u ook eigen baas worden? Bereid u dan voor.

Nieuws
Datum: 21-07-2020

Vorige maand zijn er 15.600 mensen gestart als fulltime of parttime zzp'er, vooral in de zakelijke dienstverlening, detailhandel en de bouw. De stijging is opvallend, omdat in het eerste half jaar van 2020 juist veel zzp'ers besloten te stoppen door de uitbraak van COVID-19. Maar kennelijk hebben nog heel wat mensen voldoende vertrouwen om voor zichzelf te beginnen. De KVK verwacht zelfs dat de komende maanden nog meer zzp’ers van start gaan.

Maak een plan

Als u gaat ondernemen, moet u weten waar u aan begint. Maak daarom altijd eerst een ondernemingsplan. Dit plan bevat informatie over uzelf en over uw onderneming. Wie bent u en waarom wilt u ondernemer worden? Wat zijn uw ondernemersvaardigheden en waar zitten uw zwakke punten? Wat voor bedrijf start u en hoe gaat u uw ambities concreet waarmaken? Speciale aandacht schenkt u aan de marketing. Leg uit wat uw doelgroep is en hoe de markt eruitziet waarop u zich gaat begeven. Hoe gaat u uw product of dienst onder de aandacht brengen bij uw (potentiële) klanten? Baseer uw conclusies op deugdelijk marktonderzoek.

Financieel gezond

Uiteraard moet uw bedrijf financieel gezond zijn. Met het financiële deel van uw ondernemingsplan laat u de verwachte opbrengsten en kosten over een bepaalde periode zien. Ook verantwoordt u of u op elk moment voldoende geld heeft om aan uw betalingsverplichtingen te voldoen. Het financiële plan is ook nodig als u een startkapitaal wilt lenen. U geeft dan aan welke investeringen nodig zijn om te starten en hoe u de financiering wilt regelen.

Analyse en advies

Als plannen voor uw bedrijf vastere vormen aannemen, neem dan contact op met ons kantoor voor een persoonlijke analyse en advies. Verzekeringen staan in dat gesprek niet centraal, maar wel wat u nodig heeft en welke risico’s u loopt. Daarbij kijken we breed, dus niet alleen naar uw financieringsbehoefte en uw bedrijfsrisico’s, maar ook naar uw inkomensrisico’s. En ook voor de oplossingen kijken we zowel naar uw bedrijf als naar uw privé-situatie. Zo zorgen we er samen met u voor dat u met een gerust hart ondernemer kunt worden.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.