Is uw verzameling wel goed verzekerd?

Veel Nederlanders verzamelen. Dan kunnen postzegels of munten zijn, maar ook oude wijnen of kunstwerken. Maar wat als er iets gebeurt waardoor uw verzamelstukken beschadigd raken? Zijn ze dan wel goed verzekerd?

Verzameling postzegels
Nieuws
Datum: 30-03-2020

Mede vanwege de lage spaarrente zoeken consumenten naar alternatieve manieren om hun geld te laten renderen. Sommigen gaan beleggen, anderen kopen bijzondere artikelen in de hoop dat deze over een paar jaar meer waard zijn. Geldt dat ook voor u? Dan is de kans groot dat uw verzameling meer waarde heeft dan u zich realiseert.

Inboedelverzekering vaak niet afdoende

Als verzamelaar moet u er rekening mee houden dat kostbare bezittingen zoals kunst vaak niet of slechts deels zijn verzekerd op uw inboedelverzekering. In de meeste gevallen keert die verzekering maximaal een paar honderd, soms duizend euro uit bij schade of diefstal. Niet per object, maar in totaal! Datzelfde geldt overigens voor sieraden, audio-visuele apparatuur en muziekinstrumenten.

Kunstverzekering of kostbaarhedenverzekering?

Heeft u aanzienlijk meer waarde in uw verzameling zitten? Dan is het verstandig om een extra verzekering af te sluiten. U kunt kiezen voor een specifieke (kunst)verzekering, maar het kan ook interessant zijn om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Die dekt namelijk meerdere waardevolle spullen. U kunt zo'n verzekering vrijwel altijd in uw pakketverzekering opnemen, wat u meestal ook nog een korting op de premie oplevert.

Meer weten?

Heeft u waardevolle bezittingen en twijfelt u of deze wel voldoende verzekerd zijn? Neem dan contact met ons op. We brengen het graag voor u in kaart en adviseren u over de beste oplossing.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.