Ook hypotheekrenteaftrek als aflossen langer duurt

Huiseigenaren die de rente en/of aflossing van hun hypotheek tijdelijk niet betalen, krijgen langer de tijd om deze betalingen in te halen. Dat heeft staatssecretaris Vijlbrief van Financiën beloofd.

Een huis met op de achtergrond een adviseur in gesprek over de hypotheek
Nieuws
Datum: 12-05-2020

Daardoor hoeven uitgestelde betalingen geen gevolgen te hebben voor uw hypotheekrenteaftrek. De overheid heeft de belastingregels namelijk versoepeld. Volgens die regels moeten uitgestelde betalingen uit 2020 eigenlijk voor 2022 worden voldaan. Maar hierin komt dus nu verandering.

Uitsmeren over de looptijd

In principe is het daardoor mogelijk om de uitgestelde betalingen uit te smeren over de gehele looptijd van de hypotheek. In overleg kunnen u en uw hypotheekverstrekker ook een andere regeling treffen.

Aanvragen voor 1 juli

U kunt tot 30 juni uitstel aanvragen. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken hebben inmiddels zo’n 14.000 Nederlanders gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. De staatssecretaris verwacht dat dit zal groeien. Hij schat dat zo’n 60.000 huiseigenaren er gebruik van zullen maken.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit artikel of wilt u (langer) uitstel van betaling van uw hypotheekrente en/of -aflossing? Neem dan gerust even contact met ons op. Heeft u uw hypotheek niet via ons afgesloten? Dan kunt u het beste even bellen of mailen met uw hypotheekverstrekker.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.