Rechtsbijstand (niet alleen) in coronatijd

Het aantal aanvragen voor rechtsbijstand is sinds het begin van de coronacrisis enorm toegenomen. Zowel zakelijk als particulier heeft de crisis voor onduidelijkheid en onrust gezorgd. En dan blijkt een rechtsbijstandverzekering ineens een uitkomst.

standbeeld van Vrouwe Justitia
Nieuws
Datum: 10-07-2020

Arbeidsrelaties, het regelen van de zomervakantie, uitbetaling vakantiegeld, ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Zomaar wat onderwerpen die als gevolg van de coronacrisis in de afgelopen maanden vaker tot een geschil hebben geleid. Ook u als ondernemer en werkgever heeft misschien door de coronacrisis beleid aangepast of onorthodoxe maatregelen moeten treffen. Maar als die juridisch niet waterdicht zijn, bent u alleen maar verder van huis.

Juridische bijstand

De coronacrisis laat zien dat u op onverwachte momenten met juridische kwesties geconfronteerd kunt worden. Als dat tot een rechtszaak leidt, wordt u geconfronteerd met hoge kosten. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering biedt in dat geval soelaas. U kunt rekenen op juridisch advies bij netelige kwesties en zo een rechtszaak voorkomen. Ook als een conflict echt voor de rechter uitgevochten moet worden, staan de juristen van de verzekeraar voor u klaar. U kunt de kosten van de rechtszaak vergoed krijgen, ook als u de rechtszaak verliest. Daarnaast heeft u voor het opstellen van contracten, het incasseren van achterstallige betalingen en het verhalen van letselschade of materiƫle schade baat bij een rechtsbijstandsverzekering.

Toekomstige geschillen

Aan de meeste rechtsbijstandverzekeringen zitten strenge voorwaarden. Het is niet mogelijk om een rechtsbijstandverzekering in te zetten voor een conflict dat al loopt. Als u nu door afwijkende maatregelen in juridische problemen komt, helpt het dus niet om nog snel even een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Maar kunt u er nu wel voor zorgen dat de financiƫle gevolgen van een toekomstig juridisch geschil beperkt blijven. Wacht dus niet met afsluiten tot er weer nieuwe problemen zijn.

Ga met ons in gesprek

Wij gaan graag met u in gesprek over de ins en outs van een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Bij wat voor conflicten gaat een verzekeraar voor u aan de slag en welke conflicten moet u zelf oplossen? Tot welk maximum wordt juridische bijstand vergoed? Mag u zelf een jurist of advocaat kiezen? En hoeveel betaalt u aan verzekeringspremies? Als u al een rechtsbijstandverzekering heeft, lichten we die graag voor u door.

Toegevoegde waarde

De centrale vraag in ons adviesgesprek is of een rechtsbijstandverzekering voor uw bedrijf van toegevoegde waarde is. Is het antwoord ja, dan gaan wij op zoek naar de verzekeraar die u het meest te bieden heeft tegen een betaalbare premie. Neem contact op met ons kantoor om een afspraak te maken.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.